25 Aralık 2011 Pazar

NEDEN C# ? (2)  


Bu yazımızda Neden C# yazımızda bahsettiğimiz özelliklerden temel olanları anlatacağız . 
Herkese faydalı olması dileğiyle.

C#'ın .NET'teki Yeri ve Kullanım Alanları

C#, .Net için Microsoft tarafından geliştirilen ve programlama alanında popüler olan üç dilin, C/C++ ve Java'nın güzel özelliklerini alan ve tehlikeli özelliklerini dışarıda bırakan ve .NET'in prensi olarak adlandırılan bir dildir.
Aslında C# ile programlamaya beyaz bir sayfa açılmıştır.
Eğer C#'ı bilirseniz .NET ortamında bir çok iş yapabilirsiniz. Bunları şekilde sıralayabiliriz:

  • Konsol uygulaması geliştirme aracı: C# tam anlamıyla öğrenmenizi sağlayacak ve dilin tüm özelliklerini kavratacak olan konsol uygulamalarını yazmanızı sağlar.
  • Windows için program yazma: C# ile windows için gelişmiş güçlü,hızlı ve güvenli programlar yazabilirsiniz.Bunun için bilgisayarınızda .NET Platformunun yüklü olması gerekmektedir.(Visual Studio'yu kuranlar .NET Platformunu da yüklemiş olacaktır.)
  • ASP.NET için en uygun dil: Neden mi? .NET'in tamamı C# ile yazılmıştır. Web Form(ASP.NET'in diğer adı) ile uygulamalarınızı hem daha becerikli hale getirebilir, hem de daha hızlı geliştirebilirsiniz.
  • Web Servisleri: Adında anlaşılacağı üzere web servisleri, web üzerinden servis veren program parçacıklarıdır. Web üzerinde verilen bu servisler HTTP protokolü ile olmaktadır. Bu Web Servislerini yazmak için de C# yine çok doğru bir seçimdir.
  • Mobil uygulama geliştirme: Son yıllarda mobil alanında gerçekleştirilen yenilikler programcıların mobil uygulama geliştirme alanına daha çok destek vermelerini sağlamıştır. .NET ile tüm IP tabanlı(İnternet protokolü kullanan) cihazlara erişmek mümkündür.Bunlar cep telefonları veya PDA(Personal Data Assistant - Küçük cep bilgisayarları) olabilir. Bunlar için yazılımlar geliştirmek için ayrı bir platforma ihtiyacınız yoktur. Sadece .NET'in Mobil Geliştirme Aracı ve C# ile mobil cihazlara yönelik yazılımlar geliştirebileceğiz.
  • C# ile DLL Yazabiliriz: İster C# programlar için ister .NET desteği olan diller için güçlü,hızlı ve esnek dll(Dynamic Link Library ) bileşenleri yazıp bir çok yerde kullanma şansına sahibiz. Hatta  bu yolla spesifik bir alandaki programcılar için sınıf kütüphaneleri geliştirip onların hizmetine de sunabiliriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder